Jede mi se griz, žganci, kaše. Prolazim kraj Severovog dućana i kupujem pirov griz (pakiranje od 0,5 kg košta 12 kn), naribat ću na njega brdo tamne čokolade, bit će to odličan doručak, ali i večera, a što ostane, ide sa mnom na posao. Hladno je i plac je prorijeđen, hodam,čavrljam s prodavačima, ne znam što bih kuhala, ali gladna sam i želim nešto na brzinu, nešto s čime nema mnogo gnjavaže. Dolazim do Marinke (nasmijane plavuše na početku placa), no taj dan na njenom štandu nije prevelik izbor. Nešto brokule, blitva, mrkva i predivan krumpir. Inače, ona ima fenomenalan krumpir, crveni i bijeli, žut iznutra, a takav najviše volim. Znam što ću s njim, već vidim te male, crvene krumpire pečene na masti s lukom i začinima. Uz to mi je dovoljna miješana lisnata salata. Crveni krumpir koji Marinka zove Amore (ne znam je li to naziv same sorte, nisam je pitala, ali svakako mi se sviđa). Platila sam ga 12 kn, kilogram je 10 kn. Vjerujem da ću mu i ja tepati Amore mio. Želim i špinat, no ona ga nema, pa me šalje susjedi Terezi. Koštao me 14 kn, kilogram stoji 20 kn. Što ću s njim, još ne znam. Možda quiche ili klasika u vidu špinata na mlijeku s jajima na oko i pire krumpirom, možda ću ga pustiti da malo povene na maslinovom ulju, dodati mu malo češnjaka i slane inćune, ubaciti ga u neku salatu i jesti uz pureći file. Neki dan sam na Utrinskom placu kupila i predivne male korabice (platila sam ih 12 kn, kilogram je 20 kn). Od njih će nastati juha u koju ću dodati kopar. Obožavam i varivo od korabice i koromača, no juha mi je ovaj tjedan na prvome mjestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....