Vlasnik hotela Supetrus na Braču i teksaški biznismen Marion Duzich podrijetlom je s Dugog otoka. Zbog američko-otočne kombinacije bili smo iznimno znatiželjni zaviriti u njegovu špajzu. I u njoj se zaista može naći svašta, od jastoga iz Mainea do dalmatinske ribe. Kao pravom Teksašaninu, na spomen mesa, na pamet će mu prvo pasti odrezak. Duzich je veliki gurman, najčešće kuha sam sebi, a zajedno s kuharom Mirom Bogdanovićem pokrenuo je gastromanifestaciju Biser mora koja se već sedam godina zaredom održala na Braču.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru moja domaća salsa picante koju pravim s jalapeno paprikama koje uzgajam na svojoj taraci (sjeme iz Teksasa), Dukatov maslac, tortilje iz Teksasa, mlijeko (3,8% m.m.), Campari
uobičajeni doručak svježe iscijeđeni sok naranče, pohani kruh s javorovim sirupom, svježe sezonsko voće (najviše volim jagode i ostalo bobičasto voće) sa šlagom te fina kava s mlijekom
uobičajena večera nešto lagano i brzo, kao tortilje sa sirom i grilanim pilećim prsima, salsa, svježa salata i hladno pivo
kava ili čaj? Nesspresso capriccio coffee s vrućim zapjenjenim mlijekom i zaslađivačem
idealan obrok teleći odrezak (4 cm debljine) mog mesara Aga, savršeno očišćen, s kosti, kuhan na užarenoj tavi s maslom i puno medicine (začini), sotirana mlada blitva ili špinat, cherry pome s mozzarellom začinjene domaćim maslinovim
omiljeni restoran Farley’s girls u Galvestonu (restoran mojih kćeri)
najdraži kuhar Miro Bogdanović u Splitu, Juan Cordona u Teksasu
omiljeno bezalkoholno piće Coke zero
omiljeno alkoholno piće Campari
omiljena namirnica teletina
sve ima bolji okus uz… sol s češnjakom
luksuz bez kojeg ne mogu dobar komad dalmatinske ribe
kod kupnje hrane rastrošan sam na… divnu hranu kao što su kraljevski rakovi s Aljaske, teksaški škampi, živi jastozi iz Mainea. Svi oni traže puno maslaca s limunom ili hrvatska maslinova ulja
omiljeni kuhinjski gadget Webberov propaine roštilj
comfort food domaća juha
lokacija za večeru iz snova na krmi lijepog broda na Jadranskom moru, s obitelji i prijateljima
idealan desert čokoladni souffle
čokolada ili voće? voće
omiljeni začin halapeno paprika
slatko ili slano? slatko
najdraže hrvatsko maslinovo ulje Duzich olive oil s mog ranča na Braču
omiljeno domaće crno i bijelo vino Baković crno, graševina Adžić
omiljena vrsta sira hrvatski tvrdi sirevi
najdraža riba škarpina
kad netko kaže meso, ja pomislim na… teleći odrezak
omiljena vrsta i komad mesa teleći medaljoni
zabranjeni užitak too much pršut
junk kojem ne mogu odoljeti McDonaldsova pita od jabuka
omiljena zimnica paprike
što bih skuhao za romantičnu večeru sotirane jastoge iz Mainea s “angel hair” tjesteninom, miješanu zelenu salatu, uz graševinu Adžić, a za desert Katijinu rožatu (manja količina)
nikada ne jedem… jetricu
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....