Moja špajza: Bruno Trapan

Mladi inženjer vinarstva iz Istre Bruno Trapan u kratkom je roku prešao put od mlade nade do istarske prve lige. Na Vinistri 2010. njegov je Uroboros osvojio zlato u kategoriji zrelih vina. Trapan, otac djevojčice Rubi, ne skriva da je totalni hedonist!

5 stvari koje uvijek imam u frižideru jogurt, mlijeko, parmigiano reggiano, jaja, slatki kupus

Uobičajeni doručak müsli s jogurtom

Uobičajena večera ne večeram kad sam kod kuće

Kava ili čaj kava, kratki espresso s malo hladnog mlijeka

Idealan obrok pršut (istarski), pašta, meso, desert (čokolada)

Omiljeni restoran imam dva – Batelina, Banjole i Mandrać, Volosko

Najdraži kuhar David Skoko, Deniz Zembo

Omiljeno bezalkoholno piće voda

Omiljeno alkoholno piće vino

Omiljena namirnica pašta

Sve ima bolji okus s… maslinovim uljem

Gastroluksuz bez kojeg ne mogu carpaccio od škampa

Kod kupnje hrane rastrošan sam na… sireve

Omiljeni kuhinjski gadget mikser

Comfort food keksi s Nutellom

Lokacija za večeru iz snova dubrovačke zidine

Čokolada ili voće čokolada

Idealan desert čokoladna torta s lješnjacima i javorovim sirupom

Slatko ili slano slano

Omiljeni začin: maslinovo ulje

Najdraže hrvatsko maslinovo ulje Uleii, Šibiba, Chiavalon, Trapan

Omiljeno domaće crno i bijelo vino Clai malvazija Sv. Jakov i Grimalda crna Matošević

Omiljena vrsta sira kozja skuta

Najdraža riba grdobina

Kad netko kaže meso, ja pomislim na… tagliatu iz Vodnjanke

Omiljena vrsta i komad mesa t-bone steak

Zabranjeni užitak Nutella

Junk kojem ne mogu odoljeti čips

Omiljena zimnica ukiseljene gljive

Što bih skuhao za romantičnu večeru predjelo – gratinirane Kape Sante (Jakobove kapice), glavno – pašta s plodovima mora, desert – škampi s roštilja

Sastojci moje omiljene pizze pršut, gljive, sir, rukola

Nikad ne jedem prokulicu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 01:15