ZAGREBAČKO HIT MJESTO

Mnogima omiljeno mjestu za male zalogaje, pizzu, kruh i koktele ima novitete u ponudi, sve zvuči baš dobro

 Karlo Jelić
Ako vam se povratak u grad čini sumoran, možda vas razveseli ono što su nam pripremili u zagrebačkom Boogie Labu

Na zagrebačkoj lokaciji koja je mnogima nedostajala tijekom ljeta, Boogie Labu u Parku Kneževa, ovih dana predstavljaju tri jela koja najavljuju dolazak novih namirnica, no još uvijek s ljetnim štihom. Pašteta od morskog psa podsjetnik je na vruće ljetne dane i morske avanture. Marinirani morski pas, krema od cvjetače, ukiseljeni kumkvat i gel od naranče sastojci su jela koje ćemo rado dijeliti s društvom. A tu je i tartar biftek, ručno kosani biftek uz hrskavu kožu od patke, žumanjak u soli i maslac - kombinacija je koja najavljuje povratak mesnih delicija. Dok nas njoki punjeni raguom od divljači koji dolaze u kombinaciji s hrskavim parmigiano reggiano sirom te umakom od poriluka uvode u jesen.

image

Njoki punjeni raguom od divljači

Karlo Jelić
image

Pašteta od morskog psa i marinirani morski pas

Karlo Jelić
image
Karlo Jelić

Uz ova jela i veganski Boogie Dip razveselit će mnoge. Humus od bundeve, dip od pistacije i cvjetače, fermentirani ljubičasti luk, kiseli krastavci, masline, domaći krekeri, grissini i kruh zvuče slasno. Tu je i neizostavna Burrata s cherry rajčicama, pestom od pistacija, jabukom i sezonskom salatom.

Uz jela, Boogie Lab barski tim, na čelu s bar managerom Jerom Bebićem, kreirao je i četiri nova koktela.

Fine Line je prvi i nastao je, kažu, spontano. "U igri je bila prijava na natjecanje u zadnji tren, pa smo radili s onim što imamo u blizini i što je raspoloživo. Zove se Fine Line zato što dosta puta imamo nekakav ‘flash‘ u glavi. Ne iskoristimo ga, mislimo da nije dovoljno dobar, da nešto fali, da je prazno, a u biti je to - to", kaže Jere Bebić.

image

Fine Line

Karlo Jelić

Novi Divenire nastao je kao igra sa sastojcima. "Mala nepažnja u poslu gdje pogriješiš i nastane mješavina koja je i nas iznenadila. Gledali smo malo dalje i infuzirali neke sastojke i eto". Ime ovog novog koktela dolazi od istoimene talijanske skladbe, a znači da bismo iz pogrešaka trebali učiti i rasti.

image

Divenire

Karlo Jelić

Tu je i Drunken Cherries. "Cherry mješavina je nastala zezancijom s enzimima. Zadani whisky je zamijenjen punijim, crumble od čokolade i petita je postao sirup, bitteri su zaokružili piće, a prosecco pridodao ljetnom, fizzy finishu. Ime dolazi iz djetinjstva kada je baka znala radit rakiju, pa bi voćke nakon infuzije sušila i služila kao snack uz kavu, prije ili poslije obiteljskog ručka nedjeljom".

image

Drunken Cherries

Karlo Jelić

Last Call nastao je iz znatiželje i od ostataka iz kuhinje. "Radi se o twistu na legendarni koktel Appletini - infuzirana votka, shrub jabuke i suhi vermut uz dodatak maslinova ulja s chillijem pruža idealnu teksturu i okuse koje želite probati nakon večere ako niste od slatkog, kao ja", opisuje Bebić.

image

Last Call

Karlo Jelić

Inače, tapas meni u Parku Kneževa poslužuju od 16 do 23 sata, a primaju i rezervacije za večeru koje možete napraviti telefonski, na broj +385 91 6002 744.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 06:03