"Oliver Ljubojević i ja upoznali smo se još 2018. godine u Fat Ducku i još tada smo pričali kako treba otvoriti neko dobro mjesto s francuskom hranom i u Hrvatskoj", rekao nam je u kratkom razgovoru Mario Mandarić, koji ovog petka, 18. listopada, u zagrebačkoj Maksimirskoj cesti na broju 96 otvara novi restoran – Bistro 96.
Kako nam je otkrio, u pitanju je bistro gdje će se nuditi jela kao što su dobar souffle, tartar, tournedos rossini, coq au vin, juha od luka i druga francuska jela.
U projekt je, dakle, ušao s prijateljem Oliverom i njegovim bratom Nikolom Ljubojevićem, koji su također kuhari i veliki ljubitelji francuske kuhinje. U Bistrou 96 nudit će ručak i večeru, a kako nam je rekao Mandarić, cijene će biti prilično pristupačne.
"Recimo, radimo juhu od luka kakvu ja u Zagrebu još nisam jeo, baš pravu francusku, ona će koštati 9 eura. Najskuplje jelo bit će nam tournedos rossini, koji se radi s biftekom i foie grasom, to će koštati 30-ak eura", rekao nam je Mandarić.
Ovo je inače samo jedan od projekata na kojima chef Mario Mandarić trenutno radi. Nedavno nam je pričao o restoranu koji uskoro otvara u Beogradu, a uz to je i chef Noela, jednog od dva zagrebačka restorana s Michelinovom zvjezdicom, te sudjeluje u čitavom nizu projekata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....