NOVI PROJEKT

Mario Mandarić krajem godine planira otvoriti restoran u Beogradu, otkrio nam je detalje

U pitanju je fine dining restoran gdje će se jela pripremati od lokalnih i sezonskih namirnica, poručuje Mario Mandarić

Otkad je krajem prošle godine preuzeo kuhinju Noela, tada jedinog restorana s Michelinovom zvjezdicom u Zagrebu (u međuvremenu im se pridružila i ekipa iz Dubravkinog puta), chef Mario Mandarić ne prestaje s iznenađenjima. Nedavno je tako najavio otvorenje novog brunch restorana u centru Zagreba, a sada nam je otkrio i da je krenuo s pripremama za svoj prvi restoran izvan granica zemlje, i to u Beogradu.

image
Berislava Picek/Cropix

Kako nam je rekao, u projektu sudjeluje velik broj prilično zanimljivih ljudi, od Srbije do Turske, gdje će se i izrađivati namještaj za restoran. Imat će 40 sjedećih mjesta i otvoren kuhinjski pass dužine pet metara, a cjelokupna površina restorana iznosit će čak 400 metara kvadratnih.

image

Iako je restoran još u fazi izgradnje, Mario je s nama podijelio nekoliko posebno napravljenih skica koje dočaravaju kako bi prostor trebao izgledati na kraju

Ustupljena fotografija

Ono još važnije, u pitanju je fine dining restoran u kojem će se kuhati sezonski i sva hrana bit će pripremljena od lokalnih namirnica, koje će dobavljati od tamošnjih malih proizvođača.

"Jako sam uzbuđen zbog otvaranja ovog restorana, jer iako je Noel moj dom i moj centar, ovo je restoran kojemu sam sam birao dizajn i u potpunosti dizajnirao kuhinju pa me raduje vidjeti kako sve te ideje s papira iz dana u dan postaju stvarnost", rekao nam je Mario.

image
Ustupljena fotografija

Dodao je kako je trenutno u fazi potrage za osobljem i pregovaranja s lokalnim farmerima koji svoje proizvode uzgajaju u okolici Beograda.

"Nevjerojatno mi je vidjeti što sve ljudi ovdje rade i na koje načine", rekao nam je Mario i u kratkom razgovoru otkrio kako otvorenje planira krajem godine.

"Dugo se ovo kuha, ali sada je napokon došlo vrijeme da se za to i sazna", zaključio je naš poznati chef.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:23