Sezona je kukuruza i na tržnicama i u supermarketima trenutno se prodaju klipovi po komadu pa, ako nemate sreću da poznajete nekog tko uzgaja svoj, po pristupačnim cijenama možete ih kupiti i pripremiti sami. Kuhani ili pečen na grillu, kukuruz je zapravo prava poslastica i obožavamo ga grickati za večeru ili ga poslužiti kao prilog uz glavno jelo, pa čak i roštilj. (Pssst! Jeste li znali da vam za pečeni kukuruz uopće nije potreban roštilj?! Ovdje doznajte kako uspjeva jednako dobro!)
Nije neobično niti da nam ovih dana pečeni ili kuhani kukuruz zamiriše s kolica na koja se može naići po zagrebačkim ulicama, najčešće u blizini glavnog trga, a ovih dana posebno nam je za uho zapeo komentar jednog prodavača kada su se kod njegovih kolica stvorili potencijalni kupci.
"Dva kukuruza koštaju 5 eura, pa nije li to više nego poštena cijena?", upitao je prodavač kupce.
Jednostavnom matematikom lako je doći do zaključka da jedan kukuruz košta čak 2,50 eura, što je, ako još uvijek preračunavate u kune, 20-ak kuna. Ako u obzir uzmete činjenicu da klip kukuruza na tržnicama možete kupiti po cijeni od 50 centi do najviše jednog eura, 400 grama ili dva klipa već kuhanog kukuruza u supermarketu koštaju 2 eura, a na mjestima kao što je Zelena tržnica cijene su još niže, tada se 2,50 eura za jedan klip kukuruza čini zbilja previše.
U razgovoru s poznanicima, kasnije smo saznali da se na pojedinim lokacijama klip prodaje i po 3 eura. Za usporedbu, kuglica sladoleda, za pripremu kojeg je potrebno ipak nešto više znanja i vještine, u zagrebačkim slastičarnicama košta uglavnom oko 2 do 3 eura.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....