Prepoznala publika

Jedini u Hrvatskoj: Domaći lanac craft burgera našao se na listi 50 najboljih u Europi

 Press
Kažu, njihov recept za uspjeh je u domaćim, provjerenim namirnicama koje dolaze iz Hrvatske

Jedan od najpoznatijih hrvatskih lanaca craft burgera - Submarine, uvršten je na listu 50 najboljih burgera Europe. Tako je odlučilo uredništvo portala Big 7 Travel u svojoj godišnjoj objavi oslanjajući se na podatke više od 2,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, kao i na preporuke uredničkog tima.

Submarine burger jedini je hrvatski restoran craft burgera koji je na ovoj prestižnoj listi što im je došlo kao kruna na desetogodišnje postojanje na domaćoj sceni. Kako su napisali u službenom priopćenju, Submarine ove godine slavi desetu godišnjicu, a za noge su već su s prvim lokalom koji su otvorili u Frankopanskoj ulici u Zagrebu postali sinonim za najfinije burgere u gradu.

"Danas, deset godina kasnije, i s 18 restorana širom Hrvatske postali smo ne samo najfiniji burger restoran, već i nezaobilazna turistička destinacija. Sve to dovelo je Submarine i do liste 1000 najbrže rastućih tvrtki Europe po izboru cijenjenog Financial Timesa, na kojoj su se našli kao jedina netehnološka kompanija", poručili su iz Submarinea.

image
Press

Kao recept za uspjeh navode domaće namirnice s lokalnih polja - junetina dolazi s hrvatske farme, pecivo iz okolice Zagreba, krumpir iz Like, sir iz Podravine, kobasica iz Slavonije, tartufi iz Istre, panceta iz Dalmatinske zagore…

No, nisu burgeri jedino što nude. Pored prepoznatih junećih burgera, Submarine se ističe i s veganskim opcijama, uključujući salate pune proteina i vegan pljeskavice. Portal ističe kako Submarine nudi desetak ukusnih opcija, no za neodlučne, preporučuju slidere - tri mini verzije njihovih najpopularnijih burgera.

image

Dragoljub Božović

Press

“Ovo priznanje nam dolazi u pravom trenutku, na naš deseti rođendan, u trenutku kad pripremamo otvaranje novih lokacija, kako bismo naše gourmet burgere omogućili i građanima drugih gradova u Hrvatskoj. Nagrade su nam uvijek vjetar u leđa, vjetar koji nas gura naprijed. Ali, nagrada ne bi bilo da iza njih ne stoji više od 200 vrijednih zaposlenika, koji svaki burger pripreme s ljubavlju. I možda je sada pravi trenutak da zahvalim svima koji su za to zaslužni. Hvala svim kolegicama i kolegama, uz koje smo rasli i koji su bili karika u lancu da postanemo najprepoznatljiviji hrvatski brand craft burgera. Na kraju dana, naš je moto ‘Submarine su ljudi’, a mi slobodno možemo reći da su naši ljudi zlata vrijedni”, rekao je Dragoljub Božović, CEO i su-osnivač tvrtke Submarine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:57