GDJE NA IZLET?

Imamo nekoliko dobrih razloga zašto biste se početkom kolovoza trebali zaputiti u jedno malo i posebno istarsko mjesto

Tražite li ideju za izlet vikendom ili planirate do Istre početkom idućeg mjeseca, za vas imamo baš dobru ideju

Krasica kod Buja ovih će dana biti više nego dobra ideja za usputni ili ciljani izlet. Stoga, vraćate li se s godišnjeg odmora u Istri ili odmor tek planirate ili, pak, jednostavno tražite ideju za vikend izlet, svakako razmislite da posjetite upravo malo mjesto kod Buja. Zašto? Zato što se u tamošnjem restoranu Stara Škola pod vodstvom Priske Thuring kuhaju odlične stvari.

image
Berislava Picek/Cropix

Prvo, 4. kolovoza, u nedjelju, održat će se još jedno izdanje njihovog Sunday Night Marketa. Počinje već u 16 sati poslijepodne, a u sklopu ovog događaja posjetitelji mogu kupiti domaće sezonske proizvode malih lokalnih proizvođača i uživati u dobroj hrani. Sunday Night Market zabavna je i simpatična ideja koju bismo voljeli vidjeti i u drugim gradovima i restoranima, a dok se to ne dogodi, ne preostaje nam drugo već se zaputiti do Krasice.

image
Manuel Paljuh/
image
Manuel Paljuh/

A kad smo već tamo, vrijedi sjesti i za jedan od stolova Stare Škole, jer nedavno su uveli opciju Mix&Munch, u sklopu koje gostima nude da sami kombiniraju svoj jelovnik.

"Želimo da što više vas može uživati u našim top jelima koja trenutno pršte ljetom. Znate koliko smo posvećeni nabavi lokalne namirnice što od ribara, što od susjeda vrtlara (a nešto je i iz našeg vrta). U našem restoranu i dalje možete uživati u full experience meniju, ali ako želite kušati i samo jedno jelo ili nekoliko njih ili uzeti repete vašeg favorita želimo vam omogućiti da možete složiti i svoju kombinaciju", napisali su na svojim društvenim mrežama i dodali da je od sada svaki slijed s njihovog menija moguće naručiti i kao samostalno jelo.

"Podsjetimo da je svaki slijed složen od nekoliko elemenata pa uzimanjem jednog slijeda potpisujete za šarenilo boja, okusa i tekstura", dodali su.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Objavili su i zasebne cijene jela, koje se kreću od 9,50 do 30 eura, što nam se čini sasvim prostojnim. Stoga, ako razmišljate o vikend izletu, neka se i Stara Škola nađe na vašem popisu željenih destinacija, jer na manje od tri sata vožnje od Zagreba čeka vas totalno drugačije gastronomsko iskustvo koje, ako pitate nas, zvuči baš dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 12:01