Novi restoran Gordona Ramsayja počast je liku i djelu važnom francuskom chefu Georgesu Augusteu Escoffieru. Restoran 1890 u hotelu Savoy. nazvan po godini kada je Escoffier prvi počeo kuhati u Savoyju, Služit će samo degustacijske menije s jelima inspiriranim Escoffierovim kuhanjem tog vremena. Restoran ima samo 26 mjesta,
Restoran, koji se nalazi iznad legendarnog ulaza u Savoy na The Strandu, Ramsayev je treći hotelski restoran, uz The River Restaurant i Savoy Grill. Izvršni glavni kuhar je James Sharp, koji je radio u Ramsayevom istoimenom restoranu s tri Michelinove zvjezdice i Pétrusu.
Escoffier je osramoćen napustio Savoy 1898., nakon što je optužen za prijevaru, ali tek nakon što je stvorio svjetski poznata jela kao što su melba od breskve i melba tost dok je bio zadužen za vođenje hotelskih kuhinja.
Escoffier se smatra tvorcem brigadnog sustava u vojnom stilu u profesionalnim kuhinjama, koji je sve više pod negativnim svjetlima jer industrija nastoji stvoriti zdravije radno okruženje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....