Iz popularne zagrebačke pekarnice Bread Club, čiji se proizvodi danas mogu kupiti u čak pet poslovnica u gradu, najavili su kako uskoro kreću s prvom masterclass sourdough radionicom. Održat će se u prostorima njihovog proizvodnog pogona, koji su na zagrebačkoj Zavrtnici otvorili prošle godine, cijena po osobi je 150 eura, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem njihove službene stranice.
Kako su objasnili na svom Instagram profilu, polaznici će na radionici učiti sve o prirodnom kvascu, fermentaciji, tehnikama koje se koriste procesu izrade kruha i peciva, a zatim će imati prilike i sudjelovati u procesu pripreme.
"Mijesit ćemo bijeli i integralni kruh, baguette, focacciu i pizzu. Polaznici će na poklon dobiti starter, upute o održavanju i korištenju startera, recepturu, košaricu za kruh", napisali su na svom Instagramu.
Radionica će se održati u nedjelju, 9. srpnja, od 8 do 16 sati. Slobodnih mjesta je malo, svega šest, a sudeći po komentarima ispod njihove objave, zainteresiranih itekako ima, pa svakako požurite s prijavama. Za sve one koji, pak, upravo ovaj dio ljeta provode na moru, nadamo se da će Bread Club s ovom praksom nastaviti i kroz jesenske te zimske mjesece.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....