Drugo po redu gostovanje u zagrebačkom Frankosu itekako je zainteresiralo zagrebačku publiku, a kako i ne bi kada su njihovu pizza peć preuzeli majstori iz beogradske pizzerije Majstor i Margarita. Ako nekim slučajem još uvijek niste čuli za njih, u pitanju je 33. najbolja pizzerija u Europi prema izboru 50 Top Pizza i jedan od razloga zašto Hrvati toliko vole svratiti u Beograd. Dokaz tome je i rasprodana večera u samo nekoliko sati nakon što je ekipa iz Majstora i Margarite najavila svoj dolazak.
"Jako smo sretni što smo dobili priliku pripremati pizze za zagrebačku publiku. Kod nas u Beogradu je ludilo svaki dan, ali evo, došli smo s tri pizzaiola i našim menadžerom Đorđeom jer smo dobri s ekipom iz Frankosa i uvijek kad dođu u Beograd, rado svrate k nama na pizzu pa nismo previše razmišljali kada su nas pozvali", rekao nam je Vladimir Bajagić, vlasnik pizzerije Majstor i Margarita.
Dodao je i kako u Beogradu kroz cijelu godinu imaju zbilja puno posla te dnevno izbace i oko tisuću pizza. Za sada imaju dvije Majstor i Margarita pizzerije, a plan za 2024. im je otvoriti i treću.
"Dinamičan je to posao, posebno kada gostu želiš ponuditi najbolje od sebe i baš zato što je pizza nešto što se jede brzo i smjena gostiju je brza. Ali okupili smo stvarno dobar tim, ljude kojima vjerujemo i mislim da je u tome ključ. Nije nam cilj postati industrija, želimo cijelo vrijeme držati kvalitetu i tijesta i namirnica", rekao je Bajagić.
U Franko‘s su tako došli s pet različitih pizza - Margheritom Madre, Zucca picante s kremom od bundeve, gorgonzolom i ‘ndujom, zatim pizzom s mortadelom i pistacijom, Formaggio e melanzane s kremom od patlidžana i paprike te Cvetom, s karameliziranim cherry rajčicama, salssiciom i jestivim cvijećem.
"Došli smo s pizzama koje su malo drugačije od onih koje radi Franko‘s. Kod nas je karakteristično to naše tijesto kojem posvećujemo zbilja puno pažnje, pratimo ga u različitim dijelovima dana kako bi uvijek bilo isto. Brinemo i o dodacima, imamo svog mesara koji nam radi kobasicu nalik salssiciji, a dodatke kao što je krema od patlidžana i pesto od pistacija radimo sami. Posebno smo ponosni na našu Margheritu Madre kojoj dodajemo i ulje od češnjaka koji joj baš daje dobar okus. Na nju stavljamo tri vrste rajčice, buffalo mozzarellu, sušenu rajčicu, to je više gourmet pizza, ali opet dovoljno jednostavna i ljudi, a i mi, je volimo jer po toj pizzi jasno možeš vidjeti što i kako bi radimo."
Na kraju nam je Bajagić otkrio i kako im je velika želja proširiti se izvan Beograda, pa čak i izvan granica Srbije, a posebno im se sviđa ideja širenja na more.
"Mi bismo baš htjeli na more, nešto smo razmišljali da napravimo nekakav pop-up Rovinju u budućnosti, ali vidjet ćemo još hoće li se to ostvariti, za sada su to samo naše želje."
Isprobali smo njihovu pizzu s pestom od pistacije i mortadelom, koja je bila zbilja slasna i prilično zasitna, a istovremeno mekog, laganog i prozračnog tijesta, baš kao što od dobre napoletane i očekujemo. Isprobali smo i Cvetu, s mozzarellom fior di latte, karameliziranim cherry rajčicama, salsicciom, origanom, bosiljkom, jestivim cvijećem i maslinovim uljem. Zbog kobasice, ova je bila nešto teža, zasitnija i zbilja moćna, a zbog cvijeća i prilično efektna. Obje bismo ponovili i zbog obje bismo pri svakom posjetu Beogradu svakako rado svratili u Majstor i Margarita pizzeriju. Pitanje je samo bismo li, uz svakodnevnu gužvu, uspjeli uhvatiti koji slobodan stol.
Ovo je inače drugo po redu gostovanje u organizaciji pizzerije Franko‘s. Nakon Suzane Doroški, koja se zagrebačkoj publici predstavila prva i sada ekipe iz Majstora i Margarite, Ivan Šetka iz Frankosa najavio je još nekoliko velikih internacionalnih imena, a otkrio nam je i kako 20. prosinca u njihovu kuhinju dolazi chef Ante Udovičić. Nakon toga, 17. siječnja na redu je ekipa iz fantastične ljubljanske pizzerije Pop‘s Pizza Place. Za više informacija svakako zapratite Franko‘s na društvenim mrežama.