Ako obožavate kuhati i rado se hvatate u koštac s izazovnim kulinarskim zadacima, a pritom muku mučite sa svojom malom kuhinjom ili vam četiri polja za kuhanje ponekad jednostavno nisu dovoljna, vrijeme je da nabavite prijenosno indukcijsko kuhalo. Iako indukcija možda nije svima prvi izbor kada je riječ o klasičnim pločama za kuhanje, indukcijska kuhališta energetski su učinkovita i precizna.
Kako bi prijenosna indukcija proradila, treba vam klasična utičnica, što znači da je možete koristiti doista bilo gdje, osobito ako se naoružate produžnim kabelima. Odlično je rješenje za kratke kulinarske zadatke poput kuhanja turske kave ili moke, pripreme kaša i pirea, zagrijavanja juha ili čak topljenja čokolade za desert dok se na klasičnom štednjaku krčka ručak. Za njezinu uporabu ne treba puno filozofije - priključite je u struju i upalite, a nemojte zaboraviti da vam pritom trebaju posude od lijevanog željeza, emajliranog čelika ili one namijenjene za indukciju. Lako možete provjeriti imate li pravo posuđe pomoću običnog magneta.
Uputite se do hladnjaka na kojem sigurno stoji kakav suvenir koji vas podsjeća na daleke krajeve i slobodu kretanja koju smo uzimali zdravo za gotovo, pa ga stavite na dno posude. Ako se primi za dno, spremni ste za kuhanje. Ako magnet ne drži, onda morate dodatno uložiti u nove lonce ili u nastavak koji ćete staviti između indukcije i svoje omiljene tave ili lonca. Kada vam dodatni prostor za kuhanje više ne treba, svoje kuhalo pospremite u ladicu do iduće prilike.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....