Pet najvažnijih savjeta!
1. Cijela priča oko tatarskog zapravo leži u kvaliteti i svježini mesa te dobrom omjeru začina.
2. Što se tiče izbora mesa, najčešće je to juneći file tj. biftek, no mogu se koristiti i dijelovi kao što je primjerice ramstek.
3. Danas možete u specijaliziranim trgovinama naći razne dijelove mesa govedine, koje je sazrijevalo u kontroliranim uvijetima vlage i temperature, ono je izrazito mekano pa se i takva vrsta mesa može koristiti za neki oblik tatarskog.
4. Omjeri začina ovise o vlastitoj preferenciji, hoće li biti pikantniji ili će se dati naglasak na meso.
5. Za izradu tatarskog vodite se vlastitim osjećajem za balans začin.
Ako se spremate na kućnu pripremu tatarskog u nastavku slijedi i provjeren recept:
Sastojci:
kriške tostiranog kruha, prema želji
1 sirov žumanjak, sirov
100 g bifteka, kosanog prema želji
4 g luka, sitno kosanog
3 g peršina, sitno kosanog
4 g kapara, sitno kosanih
prema želji kiselih krastavaca, sitno kosanih
20 g senfa
1 g mljevenog papra
2 g soli
1 filet slanog inćuna
2 ml Worcestershire umaka
limunov sok, prema potrebi
maslinovo ulje, prema želji
Prvo zamješajte sve sastojke, osim mesa, u zdjelici. Dodajte zatim meso, pa dobro izmješajte. Poslužite uz tostirani kruh i maslac.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....