zvijezda utrka

Vozio mirno VW Touran Monte Carlom kad se u njega zabio Ferrari: ‘Nisam mogao vjerovati tko je za volanom!‘

Sudar se dogodio na poznatim serpentinama koje su vjerojatno najpoznatiji dio cestovne staze za Formulu 1 u Monte Carlu

Policijska svjetla, ilustracija

 Profimedia

Charles Leclerc je jedan od najboljih vozača na svijetu! Ali i najbolji griješe. Zvijezda Formule 1 se u trenutku neopreznosti svojim srebrnim Ferrarijem Purosangue zabila u Volkswagen Touran.

image

Charles Leclerc

AFP

Nesreća zbog koje bi većini vozača bilo vrlo neugodno dogodila se u Leclercovoj domovini, konkretno u Monte Carlu, gradu u kojem je rođen i u kojem živi i to na serpentinama koja su vjerojatno najpoznatiji dio cestovne F1 staze u Monte Carlu. Posebno nezgodno je to da je mali sudar s vozilom ispred snimljen i objavljen na društvenim mrežama.

U kratkoj snimci, koja je postavljena na Instagram kanal @supercar.fails, možete vidjeti kako se srebrni SUV Ferrari Purosangue polagano vozi u gužvi na poznatom zavoju. Jasno je da je Leclerc očito nije bio potpuno usredotočen na vožnju, jer umjesto da zakoči kada se automobil ispred njega zaustavio, on je nastavio voziti te se vrlo malom brzinom zabio u crni VW Touran ispred sebe. Pritom se čuo neugodan zvuk udarca, no srećom, brzina je toliko mala da na prvi pogled nema vidljivih oštećenja ni na jednom automobilu.

image

Charles Leclerc

AFP

Iako su posljedice svega bile vjerojatno samo male ogrebotine, sve ovo je prilično neugodno za zvijezdu Formule 1, ali također pokazuje da čak i najbolji vozači na svijetu ponekad mogu izgubiti koncentraciju. U sportskom smislu, vozač F1 momčadi Ferrarija ima prilično "izmiješanu sezonu". Iako je prošlog vikenda uspio veličanstveno pobijediti na "Ferrarijevoj domaćoj" utrci u Monzi i tako ostvario drugu pobjedu sezine nakon ranijeg tijumfa baš u Monte Carlu, u poretku vozača tek je na trećem mjestu s velikim zaostatokom iza Maxa Verstappena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 12:57