kreću tužbe

Užas: Odveli mališane na izlet na testni autodrom, sve je pošlo po zlu, dvoje djece je teško ozlijeđeno

Mustang se od ograde odbio natrag na stazu i završio na krovu, ali je dvoje djece iz publike pritom teško ozlijeđeno

Ford Mustang Dark Horse, ilustracija

 Profimedia

Roditelji dvoje školske djece, koja su završila u bolnici nakon što je zabavan posjet testnoj stazi pošao užasno po zlu, podnijeli su tužbu protiv auto kompanije ovog tjedna.

Elijah Gibson i Lavell McGee, koji su tada imali 8 i 10 godina, prošlog su ljeta bili u testnom centru za automobile u Auburn Hillsu, Michigan, gdje su gledali testiranje prototipa Forda Mustanga Dark Horse. U jednom trenutku auto je izgubio kontrolu i zabio se u zaštitnu ogradu ize koje su stajala djeca, javlja Fox 2 Detroit.

Mustang se od ograde odbio natrag na stazu i završio na krovu, ali je dvoje djece iz publike pritom teško ozlijeđeno. Mlađi dječak je zadobio prijelome nogu, duboku posjekotinu na stopalu i ozljedu mozga, a stariji ozljede nogu i glave. Oboje djece i dalje imaju problema s pamćenjem, prema tvrdnjama iznesenim u tužbi.

Putovanje je organizirala neprofitna organizacija Detroit Area Pre-College Engineering Program (DAPCEP), a program se odvijao na testnoj stazi u vlasništvu Continental Automotive Systemsa. Continentalov testni vozač, Linus Gugino, vozio je Mustang koji je tvrtki posudio Ford, Zbog čega sada roditelji tuže proizvođača autombila, udrugu DAPCEP, Continental i testnog vozača.

Snimka incidenta sa pametnog telefona mutna je i loša, ali čini se da je Mustang izašao iz lijevog zavoja na ravni dio dok mu se zanosio stražnji dio, a zatim se vratio na drugu stranu, udarivši u zaštitnu ogradu gdje su stajala djeca. Jon Marko, jedan od odvjetnika koji zastupa obitelji, sugerira da je vozač "namjerno natjerao auto na zanošenje" kako bi "predstava" bila uzbudljivija i da su svi optuženi bili nemarni.

Gugino, vozač karting utrka dobio je posao u Continentalu nakon završetka fakulteta, samo nekoliko mjeseci prije nesreće, a sada radi kao inženjer za ispitivanje cesta za Brembo, prema njegovom Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 12:57