RANO JE POČEO

Pravi vragolan: 12-godišnje dječak krao automobile i slatkiše po salonima, no policija mu ne smije ništa

Ukrao je Jaguar iz jednog salona, njime se zaletio u salon Audija te tako ušao u zgradu. Tamo je navodno ukrao malo sladoleda iz zamrzivača

Salon Audija u SAD, ilustracija

 Getty images/Profimedia

Dječak star 12 godina optužen je da je provalio u nekoliko salona automobila i da je ukrao najmanje dva luksuzna automobila u U okrugu Montgomery, u američkoj saveznoj državi Maryland.

Zbog zaštite maloljetnika vlasti nisu objavile nikakve pojedinosti o "malom kriminalcu", ali nadzorna snimka jednog trgovca pokazuje dječaka kako pretura po različitim sobama i pretražuje automobile oko salona.

Policajci vjeruju da dječak stoji iza provala u Audi Rockville, BMW of Rockville, Pristine Auto Rockville, Jaguar Bethesda i Lindsay Ford. Sumnjaju da je provalio u još najmanje šest salona koji nisu imenovani.

Prema lokalnoj TV postaji WJLA, dječak je iz salona Jaguara uspio ukrasti automobil i nekoliko čokoladica iz izložbenog prostora. Zatim se u zastupništvu Audija istim autom zaletio u salon i razbio staklena vrata te tako ušao u gradu. Tamo je navodno ukrao malo sladoleda iz zamrzivača.

Iako je policija uhvatila dječaka izgleda da za provale i štetu neće nitko odgovarati, čak ni njegovi roditelji. Policija tvrdi da se s njihove strane sve svodi na ono što im je zakonski dopušteno činiti.

“U slučaju nekoga tko je mlađi od 13 godina, ta osoba je potpuno imuna od odgovornosti ili posljedica gotovo svih imovinskih zločina,” rekao je za WJLA Jason Johnson, predsjednik Fonda za pravnu obranu i provođenje zakona.

"Sustav maloljetničkog pravosuđa u Marylandu postavljen je tako da ima malo, ako ikakvih posljedica za sudjelovanje većine maloljetnika u kriminalnim aktivnostima", nastavio je Johnson. Tek s 13 godina starosti dopušteno je sankcioniranje maloljetnih prijestupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 19:00