CHRIS HARRIS

Bivši voditelj o teškoj nesreći koja je ‘ubila‘ emisiju Top Gear: ‘Upozorio sam ih. Nisu slušali‘

Nakon nesreće nije nastavio svoju uspješnu medijsku karijeru, a od BBC-a je za svoje ozljede idobio odštetu od 9 milijuna funti

Top Gear, ilustracija

 SYSPEO/Sipa Press/Profimedia

U studenom prošle godine, BBC je "do daljnjega" otkazao Top Gear nakon što se voditelj Andrew ‘Freddie‘ Flintoff ozbiljno ozlijedio dok je vozio Morgan Super 3. BBC je objavio malo detalja o nesreći, niti razloge za odustajanje od emisije. Sada smo dobili još informacija nakon što je Chris Harris gostovao u epizodi The Joe Rogan Experience.

image

Top Gear, ilustracija

Ian West/PA Images/Profimedia

Flintoffova nesreća dogodila u prosincu 2022. tijekom snimanja dok je vozio Morganov neobičan sportski auto s tri kotača. Uspio je prevrnuti auto i, a da stvari budu gore, u trenutku nesreće nije nosio zaštitnu kacigu. Harris je u to vrijeme bio na snimanju i isprva je mislio da je Freddie mrtav, sve dok ga nije vidio kako se miče. Da nije bio tako fizički spreman kao što je bio, Harris vjeruje da bi njegov suvoditelj slomio vrat u nesreći i poginuo.

image

Andrew Flintoff, voditelj Top Geara

Stephen Crawshaw/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Harrisa posebno smetaju događaji koji su doveli do nesreće. Obično bi ga Flintoff pitao kako je voziti određeni automobil prije nego što bi sjeo za volan, ali tog dana, zbog rokova, nije Flintoff imao priliku razgovarati s Harrisom koji je iskusni vozač sportskih automobila i utrka i veteran automobilskog novinarstva. Harris kaže da zbog toga što ovaj Morgan ima tri kotača, pravilna vožnja zahtijeva nešto navikavanja, prakse i vještine.

Tijekom podužeg intervjua s Roganom (koji usput vrijedi pogledati u cijelosti), Harris dodaje kako je mislio da je strašna nesreća tijekom snimanja bila neizbježna. Tri mjeseca prije Flintoffove nesreće razgovarao je s BBC-jem i izrazio zabrinutost da će netko biti ozbiljno ozlijeđen ili poginuti ako se serija nastavi sa sve hrabrijim vratolomijama. Kaže da je Top Gear bio u utrci s The Grand Tourom kako bi radio sve "gluplje stvari".

image

Freddie Flintoff s ožiljcima od nesreće

Matt West/Shutterstock Editorial/Profimedia

Nažalost, BBC ga nije poslušao i dogodila se nesreća. U njoj je Flintoff zadobio teške ozljede lica i više slomljenih rebara. Nakon liječenja Flintoff se pokazao u javnosti s velikim ožiljcima koji su mu trajno deformirali lice. Zbog svega što se dogodiklo Flintoff, bivša zvijezda kriketa nije nastavio svoju uspješnu medijsku karijeru, a od BBC-a je za svoje ozljede izvansudskom nagodbom dobio odštetu od 9 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 08:03