Project Midnight

Subaru je napravio najbrži WRX ikada. Japanska karbonska zvijer razvija 670 KS iz turbo boxer motora

Turbo motor s intercoolerom vrti se do 9500/min i pokreće sva četiri kotača, kako i priliči WRX-u. Automobil teži samo 1120 kg

Subaru WRX Project Midnight

 Subaru Motorsport USA

Subaru je danas na Festivalu brzine u Goodwoodu predstavio novi WRX koji nadmašuje bilo koji drugi model ovog proizvođača kojeg smo do sada vidjeli. Ovaj automobil prikladno je nazvan Project Midnight, zbog svoje karoserije od karbonskih vlakana koja dramatično smanjuje težinu, a nastao je u suradnji Subaru Motorsports USA i Vermont SportsCara.

image

Subaru WRX Project Midnight

Subaru Motorsport USA

Subaru tvrdi da je ovo najbrži i najbrži WRX trkaći automobil koji je ikada razvio Subaru Motorsports USA. Dakle ne radi se o cestovnom modelu koji će biti namijenjen za prodaju.

image

Subaru WRX Project Midnight

Subaru Motorsport USA

Za pogon je zadužen 2,0-litreni četverocilindrični bokser motor koji razvija 670 KS i 922 Nm okretnog momenta. Turbo motor s intercoolerom vrti se do 9500 o/min i pokreće sva četiri kotača, kako i priliči WRX-u. Automobil teži samo 1120 kilograma što je oko 450 kg manje od standardnog WRX-a.

image

Subaru WRX Project Midnight

Subaru Motorsport USA

Karoserija od karbonskih vlakana opremljena je svim vrstama aerodinamičkih nadogradnji. Ako vam ovaj automobil izgleda poznato, vjerojatno ste se prisjetili na video Subaru Gymkhana iz 2020. godine s Travisom Pastranom. Tim iz Vermont SportsCara inspirirao se ovim videom za Project Midnight, ali ovaj automobil nije dizajniran da bi skakao i letio zrakom.

S prvakom u rallycrossu i bivšim vozačem Formule 1 Scottom Speedom za volanom, Subaru će poslati automobil na brdski utrku u Goodwoodu i ciljati na daljnje, neodređene nastupe i rekorde u nadolazećim mjesecima.

image

Subaru WRX Project Midnight

Subaru Motorsport USA

“Subaru Motorsports USA i Vermont SportsCar tim isporučili su apsolutnu zvijer,” rekao je Speed. "Kada vozite automobil, jasno je da ima rallycross korijene, ali šire gume, staza i geometrija daju mu potpuno jedinstven osjećaj i nevjerojatno prianjanje. Vrhunski je vozački stroj”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2024 19:45