naran automotive

Ovo je najbrži benzinski četverosjed na svijetu. Košta 2 milijuna Eura, a napravi će 39 primjeraka

Proizvodnja je ograničena na 39 primjeraka, a cijena počinje od 2 milijuna eura. Već se može naručiti uz depozit od 350.000 eura

Naran hiperautomobil

 Naran Press

Britanska tvrtka Naran Automotive pojavila se na sceni 2020. godine, ali je brzo nestala iz središta pozornosti. Međutim, oni još uvijek postoje i rade i sada su najavili da će prototip njihovog novog hiperautomobila biti prikazan na događaju Salon Privé krajem ovog mjeseca.

Osnivač tvrtke Ameerh Naran radio je s Jowynom Wongom iz WYN Designa na stvaranju dizajna automobila inspiriranog automobilskim sportom. Iako Wongovo ime možda ne zvuči posebno, iza sebe ima nekoliko važnih kreacija, kao što su De Tomaso P72 i Apollo Intensa Emozione.

Automobil je agresivan i oštar kupe koji ima dugu haubu, istaknuti prednji spliter i prepoznatljive rasvjetne jedinice. Tu su i sportski bočni pragovi, istaknuto stražnje krilo i "hibridni karbonski" kotači iza kojih su karbonsko-keramičke kočnice.

image

Naran hiperautomobil

Naran Press

Naran još nije objavio slike interijera, ali je najavljeno da kupci mogu očekivati ​​vrhunsku i aluminijske elemente. Interijer će biti opsežno prilagodiv željama kupaca koji će imati priliku odabrati vrlo egzotične materijale, od mramora i granita do zlatnih listića.

Snaga dolazi iz twin-turbo 5-litrenog V8 koji razvija 1063 KS i 1035 Nm okretnog momenta. Pogon je na sve kotače, no sustav se također može aktivirati kako bi se vozač zabavio s pogonom na samo stražnje kotače.

image

Naran hiperautomobil

Naran Press

Tvrtka tvrdi da će ovaj coupe biti u stanju ubrzati do 0-96 km/h za 2,3 sekunde i do 0-322 km/h za 16,5 sekundi. Prema njihovom tvrdnjama ovaj auto će biti "najbrži neelektrificirani četverosjed na svijetu". Također tvrde da će imati hidraulično upravljanje, podesive amortizere i ovjes s dvostrukim poprečnim ramenima. Naran je također spomenuo "aero paket inspiriran trkaćom stazom", koji bi trebao generirati 1377 kg potisne sile.

Proizvodnja je ograničena na 39 primjeraka, a cijena počinje od 2 milijuna eura. Već se može naručiti uz depozit od 350.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2024 11:36