ISTRAŽIVANJE

Više od pola vlasnika Tesle prelazi na benzinske aute, ali to nije tako loša vijest za tvrtku

Iako bi se ovo moglo činiti alarmantnim za Teslu, primjetan je značajan napredak u odnosu na brojke iz ranijih godina

Tesla, ilustracija

 AFP

Prema nedavnoj studiji Edmundsa, većina vlasnika Tesle u SAD-u je ove godine kao svoj sljedeći automobil odabrala model s motorom s unutarnjim izgaranjem, a samo 32 posto odlučilo je ponovo odabrati električni automobil.

Točnije, 51 posto vlasnika Tesle prešlo je na vozila s motorom na unutarnje izgaranje, dok je 10 posto prešlo na hibride, a 6 posto je izabralo plug-in hibride. Ovi trendovi su u skladu s nedavnim istraživanjem tvrtke McKinsey & Co., koje je otkrilo da će se gotovo polovica (46 posto) vlasnika električnih vozila u SAD-u vjerojatno vratiti vozilima s unutarnjim izgaranjem za svoju sljedeću kupnju.

image

Tesla Model X, ilustracija

Tesla Press

Iako bi se ovo moglo činiti alarmantnim za Teslu i tržište električnih vozila općenito, primjetan je značajan napredak u odnosu na brojke iz ranijih godina.

Prema Edmundsu, u 2020. nevjerojatnih 76 posto vlasnika Tesle je za svoj idući auto odabralo vozilo s motorom na unutarnjim izgaranjem, a samo 9 posto ostalo je na električnim modelima. Na sreću za Teslu, postotak ostajanja na električnom autu od tada neprestano raste, a postotak prelaska na modele s motorima na unutarnje izgovaranje neprestano pada.

image

Tesla Model 3 Performance

Tesla Media

Ovaj trend signalizira da je život s električnim vozilom u SAD-u sve manje izazovna avantura kako godine prolaze. Međutim, trenutna statistika pokazuje da su još uvijek potrebna značajna poboljšanja kako bi posjedovanje električnih vozila postalo privlačnije široj populaciji.

image

Tesla Model Y (ilustracija)

Tesla

Još jedan nezgodan podatak za tvrtku je da sve veći broj kupaca zamjenjuje svoje Tesle električnim vozilima drugih tradicionalnih proizvođača, no i to je lako objasniti s obzirom na velik rast ponude električnih vozila tih proizvođača.

Također, hibridi i plug-in hibridi kroz godine ne dobivaju veliku popularnost kao alternative Teslama.

Iako ove vrste vozila postaju sve popularnije među kupcima novih automobila, čine se manje privlačnim onima s prethodnim iskustvom s električnim vozilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:57