pomaknuta premijera

Treba strpljenja: Elon Musk otkrio zašto je Tesla odgodila svoj dugo najavljivani robotaksi

Do premijere bismo mogli pričekati još nekoliko mjeseci, no vjerojatno je da ćemo se do serijske proizvodnje morati strpjeti mnogo duže

Elon Musk

 Odd ANDERSEN/AFP/Profimedia

Prije samo nekoliko dana pojavile su se glasine da Tesla neće otkriti svoj ​​robotaksi 8. kolovoza, kako ej Musk ranije najavio već da je premijera pomaknuta za najmanje nekoliko mjeseci. Elon Musk i Tesla šutjeli su do sada o tim glasinama, no sada je Musk potvrdio odgodu, te potvrdio da je zatražio neke promjene na automobilu.

image

Elon Musk

AFP

Izvješće o odgodi objavio je Bloomberg 11. srpnja. U njemu je stajalo da je Musk zatražio preradu dizajna i da tim izradi više prototipova. Četiri dana kasnije bivši odvjetnik Warren Redlich, koji sada stvara sadržaj usmjeren na Teslu, objavio je video s, kako on tvrdi, insajderskim informacijama. U njemu tvrdi da je Muskov zahtjev ostavio inženjere "bez riječi" na pozitivan način. Osim toga, kaže da je tehnika ovog voila općenito "stvar sljedeće razine" prema njegovim izvorima.

Na taj video Musk je odgovorio: "Tražio sam ono za što mislim da je važna promjena dizajna na prednjoj strani, a dodatno vrijeme nam omogućuje da pokažemo nekoliko drugih stvari", napisao je Musk u odgovoru.

image

Elon Musk

Profimedia

Iako iz ovog nije jasno potvrđeno da je premijera odgođena, "dodatno vrijeme" koje spominje Musk ukazuje na to. Tesla će možda, zbog prethodne najave, 8. kolovoza izbaciti nekakav teaser ili otkriti neke detalje. Do premijere bismo mogli pričekati još nekoliko mjeseci, no vrlo je vjerojatno da ćemo se do serijske proizvodnje morati strpjeti mnogo duže, kao i kod Rimca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 11:37