PRIJE OD PLANA

Procurile prve fotografije električne Toyote bZ3C: Dolazi li u Europu 2025. godine?

Prema neslužbenim informacijama bZ3C nije razvila samo Toyota, već i kineski FAW, BYD i Intelligent ElectroMobility R&D Center by Toyota

Toyota bZ3C

 Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Kine

Toyota će sljedeće godine u Europi lansirati potpuno novi električni model: bZ3C. Iako je premijera još daleko, već sada znamo kako novi model izgleda zahvaljujući fotografijama iz baze podataka kineskog Ministarstva industrije i informacijske tehnologije. Iz ovog izvora nam posljednjih godina stižu brojne fotografije novih modela mnogo prije premijere.

Ako izuzmemo Toyotina električna gospodarska vozila, marka u Europi trenutno nudi samo jedan potpuni električni model, ne previše uspješni bZ4X, sada će bu se pridružiti srodni model podjednako kompliciranog imena bZ3C.

image

Toyota bZ3C

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Kine

Model Sport Crossover Concept je prikazan u Europi krajem prošle godine i Toyota je odmah najavila da će proizvodni model izveden iz tog studijskog automobila biti lansiran u Europi 2025. godine. Novi bZ3C na ovim fotografijama vjerojatno je ta proizvodna verzija, iako još uvijek u kineskoj varijanti.

Prema neslužbenim informacijama bZ3C nije razvila samo Toyota, već i kineski FAW, BYD i Intelligent ElectroMobility R&D Center by Toyota, odnosno auto je razvijen djelomično u suradnji s kineskim tvrtkama. Automobil je dugačak 478 cm, širok 187 cm i visok 151 cm. Međuosovinski razmak mu je 288 cm. To ga čini blago većim, odnosno desetak centimetara dužim od postojećeg bZ4X. Toyota bZ3C teži, ovisno o verziji, od 1920 do 2020 kilograma i, barem u Kini, imat će elektromotor od 272 KS. Najveća mu je brzina ograničena na 160 km/h. Još ne znamo koliko bi trebao biti doseg i kapacitet baterije.

image

Toyota bZ3C

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Kine

Nova bZ3C nije prva električna Toyota s ‘bZ3‘ u nazivu modela. Model bZ3 već se pojavio na tržištu u Kini 2022. godine a to je električna limuzina duga 4,73 metra. Toyota navodno priprema i bZ3X.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 19:17