nevjerica

Policijska postaja u SAD-u potrošila bogatstvo za Cybertruck. Građani ih zasuli kritikama: ‘Što će im to?‘

"Dobro je vidjeti da se moj novac od poreza troši na nešto što nije praktično u provedbi zakona", ironično je komentirao jedan građanin

Policijski Tesla Cybertruck

 Policija Irvinea

Policija u gradu Irvineu u Kaliforniji (SAD) ima skup novi automobil jer je lokalna postaja navodno izdvojila 150.000 dolara za jedan Tesla Cybertruck. To je među građanima izazvalo izaziva kontroverze i tvrdnje o tome kako je policija rasipna, piše portal Carscoops.

image

Policijski Tesla Cybertruck

Policija Irvinea

Prema Forbesu, policija je izdvojila 99.990 dolara za najprestižniji Cybertruck "Cyberbeast" i dodatnih 20.000 dolara da ga dobije kao specijalnu bogato opremljenu Foundation Series koja je lansirana povodom početka prodaje. Grad je zatim platio više dodatne desetke tisuća dolara da se vozilo transformira u policijski pick-up kamionet.

Da stvar bude još gora, sve je napravljeno zbog svojevrsnog marketinškog trika jer je vozilo prvenstveno namijenjeno osmišljeno da promiče policijski "program obrazovanja za otpornost na zlouporabu droga" (DARE). Građani smatraju da bi to bilo u redu da je u pitanju bogati Dubai, ali ne i u SAD-u, gdje je ovo uznemirilo porezne obveznike.

image

Policijski Tesla Cybertruck

Policija Irvinea

Kada je odjel u srpnju prvobitno najavio planove za Cybertruck, jedan je kritičar ismijao taj potez rekavši "Dobro je vidjeti da se moj novac od poreza troši na nešto što nije praktično u provedbi zakona." Drugi je rekao: "Nema potrebe za skupim Cybertruckom kada Ford Exploreri mogu učiniti isto po mnogo nižoj cijeni."

image

Policijski Tesla Cybertruck

Policija Irvinea

Neki su istaknuli da Rivian ima postrojenje za dizajn i inženjering u Irvineu, tako da je kupnja Cybertrucka prava pljuska lokalnoj tvrtki koja konkurira Tesli. Teško je ne složiti se s tim, posebno imajući u vidu da bi Rivian R1T bio jeftiniji jer mu cijena počinje od 69.900 dolara.

Također je nemoguće ne spomenuti Ford F-150 Lightning i Chevrolet Silverado EV. Prvi počinje s cijenom od 62.995 dolara, dok drugi košta 96.495 dolara u najskupljem izdanju. Čak bi i GMC Hummer EV Pickup bio jeftiniji od Cybertrucka jer počinje s 98.845 dolara. No nikakvi argumenti nisu natjerali policiju da promijeni mišljenje o tome da je Cybertruck najbolji izbor za njihovo službeno vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:09