ŽIVOTNA PROMJENA

‘Sretniji sam i više nisam pod stresom‘: Vozač Ubera već godinu dana živi u Fiatu 500

Zahvaljujući novom stilu života, više ne mora plaćati sulude iznose stanarina

Maciej Bober

 / SWNS/SWNS/Profimedia

Nakon 10 godina života u britanskom Northamptonu gdje je mjesečno plaćao 550 funti (oko 650 eura) za život u iznajmljenoj kući, Maciej Bober (41) je napravio veliku životnu promjenu.

Posljednjih godinu dana, Maciej živi u Fiatu 500, u Cornwallu, gdje radi kao vozač UberEatsa, zarađujući 300-400 funti tjedno – dovoljno da ‘podmiri svoje životne troškove‘.

On tvrdi da mu se život ‘jako poboljšao‘, sve svoje stvari sprema u prtljažnik svog malenog automobila, a njegovi troškovi uglavnom uključuju osiguranje automobila, hranu i članstvo u teretani od 45 funti – gdje se svaki dan tušira.

Možda se pitate kako netko može živjeti bez kuhinje, odgovor je jednostavan: gospodin Bober uglavnom jede brzu hranu za van ili kupuje kruh od kojeg radi sendviče.

‘Život u automobilu čini me slobodnim – a meni je sloboda najvažnija‘, kaže Bober i dodaje da je zbog svog novog načina života pod manjim stresom.

‘U kući u Northamptonu nas je bilo sedam, bilo je prebučno i preskupo. Budući da sam ionako provodio mnogo vremena u automobilu, shvatio sam da ne bi bilo razlike ako i spavam u njemu. Postoje dobre i loše strane života u automobilu, ali moje iskustvo je uglavnom pozitivno‘.

‘Ne trebam plaćati stanarinu, a ako mi dosadi grad u kojem trenutno živim, samo ću otići u neki drugi‘, zaključuje Bober.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 09:25