KINESKI ADUT

Procurile fotografije: Ovako izgleda SUV varijanta najpopularnijeg električnog MG-a

Fotografije i dimenzije auta je već prije službene premijere objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije

Novi MG SUV

 Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Kine

Ovaj tjedan je otkriveno kako će druga generacija najmanjeg MG-ovog SUV-a i njihovog najpopularnijeg modela u Europi, ZS-a biti predstavljena do kraja ovog mjeseca te da neće imati električnu verziju kao aktualni model.

Nasljednik električnog MG ZS-a će postati samostalan model, potpuno električni kompaktni SUV temeljen na popularnom električnom kompaktu MG4. Sada su i otkrivene i prve fotografije novog automobila koji bi mogao postati glavni električni adut ovog proizvođača u Europi.

Automobil bi trebao biti predstavljen tek početkom sljedeće godine, ali, kako to obično u Kini biva, fotografije je već prije službene premijere objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije. Osim fotografija objavljeni su i drugi tehnički detalji o SUV varijanti MG4.

image

Novi MG SUV

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Kine

Na fotografijama je jasna obiteljska sličnost s modelom MG4, kao i s električnim sportskim kabrioletom MG Cyberster, iako prednji kraj nije baš tako oštar na još neimenovanom SUV-u, a prednja su mu svjetla puno tanja. Također dobiva crne plastične lukove kotača i bočne zaštitne obloge te set krovnih nosača koji pridonose SUV izgledu.

Uz to, baš kao i na MG4, na nosu se nalazi velika kromirana MG osmerokuta značka, a prednji branik ima veliki usisnik zraka koji pomaže u hlađenju motora i baterija ispod njega. Straga ima svjetlosnu traku pune širine sa stražnjim svjetlima u obliku slova Y, isto kao i MG4.

image

Novi MG SUV

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Kine

Prema podnesku kineskog Ministarstva, MG-ov novi električni SUV dugačak je 448 cm i ima međuosovinski razmak od 273 cm te je 16, cm duži u usporedbi s odlazećim ZS EV-om. Sa 185 cm širine i 162 cm visine, novi model je također širi i niži od ZS EV-a.

Novi električni SUV koristi istu MSP modularnu platformu kao i MG4, te bi stoga trebao biti dostupan s istim izborom kombinacija baterije i električnih motora kao i njegov "brat". MG4 se trenutno nudi s motorima snage od 170 do 430 KS i baterijama kapaciteta od 51 do 77 kWh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2024 14:21