STIŽE REDIZAJN

Honda je dotjerala HR-V: Osvježen izgled za model koji i dalje dolazi samo kao hibrid

Vizualno se auto ni izvana ni iznutra nije mnogo promijenio od dosadašnjeg modela koji je debitirao 2021. godine

Honda HR-V

 Honda Media

Honda je u Velikoj Britaniji predstavila redizajnirani HR-V e:HEV za europsko tržište. Iako predstavljen model ima desno postavljen volan, odmah nakon njega će uslijediti i verzija s lijevim volanom za ostala europska tržišta. To se događa s razlogom: Ujedinjeno Kraljevstvo je donekle Hondina matična baza u našem dijelu svijeta i naravno tržište je s volanom na desnoj strani, baš kao i Japan. Europski HR-V ostaje dostupan isključivo s e:HEV hibridnim pogonskim sklopom.

image

Honda HR-V

Honda Media

Vizualno se auto nije mnogo promijenio od dosadašnjeg modela koji je debitirao 2021. godine. Vrhunac je redizajnirana maska, koja HR-V-u daje nešto snažniju pojavu, Prednji odbojnik ima revidirane niže usisnike, dok svjetla imaju tamniju unutrašnjost i svježu LED grafiku. Honda je također obogatila paletu boja, dodajući tri nove nijanse: Sage Green, Seabed Blue i Urban Grey.

image

Honda HR-V

Honda Media

Tu je i nova oprema Advance Style Plus pozicionirana na vrhu ponude za HR-V. U njoj dolaze fiksni panoramski stakleni krov, više detalja u boji karoserije, Crystal Black maska i drugačiji set 18-inčnih aluminijskih kotača.

image

Honda HR-V

Honda Media

U unutrašnjosti auto ima istu 7-inčnu ploču s instrumentima i 9-inčni infotainment. Međutim, donji dio središnje konzole je dotjeran, što omogućuje lakši pristup pretincu za bežično punjenje mobitela i poboljšava ergonomiju. Automobil je također dobio bolju zvučnu izolaciju. Najbolji dio unutrašnjosti, stražnja "čarobna sjedala" koja se mogu namještati i preklapati na različite načine ostaju dio serijske opreme. Sigurnosna oprema je poboljšana.

image

Honda HR-V

Honda Media

Hibridni pogonski sustav e:HEV sastoji se od poznatog 1,5-litrenog i-VTEC benzinskog motora, dva elektromotora, varijabilnog mjenjača bez brzina i litij-ionske baterije. Kombinirana snaga iznosi 131 KS i prenosi se na stražnje kotače.

image

Honda HR-V

Honda Media

Prodaja prerađene Honde HR-V e:HEV u Europi počinje već ovog mjeseca. Cijene će biti objavljene kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:31