MONSTRUM OD KARBONA

FOTO: MAYBACH vrijedan 5,6 milijuna kuna

Tuner Knight Luxury kompletno je preradio Maybach 57S od poda do krova

Premda je Daimler prošle godine ugasio luksuznu marku Maybach (modeli 57 i 62 proizvodili su se od 2002. do 2013. godine) njihove super-luksuzne limuzine još uvijek golicaju maštu tunera. Tako je tuner Knight Luxury sa sjedištem u Miamiju i radionicom u njemačkom Düsseldorfu svim dosadašnjim vlasnicima ponudio kit za kompletnu preradu njihovog Maybacha. Što su u kući Knight Luxury spremni napraviti od jednog Maybacha zorno prikazuje model s fotografija - izvedba 57S dugačka 5,7 metara koju pokreće 12-cilindarski twin-turbo motor sa 567 KS.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Kompletna je karoserija dobila Aero kit od karbonskih vlakana dok su poklopac motora i prtljažnika, sva četiri vrata i blatobrani izrađeni od ultra lakog karbona. Usto istim su materijalom zamijenjeni svi ostali plastični dijelovi, sve do poklopca motora i kutije filtera za zrak. Također, u karbon su presvučeni i 24-colni naplaci na koje su montirane Pirelli gume dimenzija 285/30 R24. Lagani karbon zamijenio je i sve plastične obloge u unutrašnjosti, a vrhunska koža i alkantara korištena je na svim ostalim površinama kao što su stropne obloge, vrata, upravljač, kokpit…

Ugrađena su i LED dnevna svjetla te Apple TV modul s dva iPada i tipkovnicom straga. Kit za povećanje snage motora sa sportskim ispušnim sustavom donio je dodatnih 145 KS pa ukupna snaga V12 twin-turba sada iznosi 712 KS. Za kraju cijena: u Knight Luxuryju vjeruju kako je milijun dolara za preradu sasvim opravdan iznos. U galeriji pogledajte kako je nastajala prerada i koliko je zahvat bio opsežan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:29